Udstillingen var en del af Sundhed med Kulturfestivalen, der er et samarbejde mellem Greve Bibliotek, Greve Museum, Hundige Kirke, Greve Nord Projektet, Bydelsmødrene og Greve Kommune.
Det var en flot udstilling, hvor nogle medlemmer fra slægtsforskerforening sad parat til at tale med interesserede og hjælpe hvis nogen kunne tænke sig at lede efter aner og deres historie. Udstillingen viste både plancher og montre med interessante ting hvoraf flere havde overlevet nogle generationer.
Til alle tider har der fundet indvandring sted og hvis vi søger tilbage i vores egen slægt, vil vi ganske sikkert finde en indvandrer. På udstillingen viste nogle fra slægtsforskerforeningen hvad de havde fundet om deres aner fra udlandet. Der blev vist aner fra vores broderlande Norge og Sverige og også fra Tyskland og Polen, herfra kom bl.a. Roepigerne.  Ligeledes blev der vist aner fra Frankrig og Spanien. Af nyere tids indvandring blev vist flotte plakater med hver sin lille historie fra Serbien, Iran, Marokko og Palæstina.
Der var mulighed for at få et lille kursus i hvordan man kan komme i gang med sin egen slægtsforskning.
Cand.mag Michael Dupont, som er ansat på Rigsarkivet, kom torsdag og fortalte om bl.a. forskellige indgange til så spændende kildergrupper som skiftesager, faderskabssager og lægdsruller.
Alt i alt en glimrende udstilling bare synd at kendskabet til den ikke nåede ud, så flere kunne have fået fornøjelse af udstillingen og se de mange flotte plancher.

 

Se billeder fra udstillingen på Sydkystens hjemmeside.