Medlemstallet har de seneste mange år været stigende - pt. har foreningen 186 husstandsmedlemmer – heraf er størstedelen bosat i det sønderjyske område, men der er også en del medlemmer fra det øvrige Jylland samt Fyn og Sjælland. Hertil kommer medlemmer bosat i f.eks. Tyskland og Holland.
Der er en rigtig god tilslutning til møderne, der – alt efter emne – kan tiltrække 30 til over 120 gæster.Slægtsforskertræf i Sønderjylland

Foreningens program koncentrerer sig om månederne september til marts/april.  I både forårs- og efterårs-sæsonen arrangeres 1-2 heldagsmøder om lørdagen, hvor der tilbydes 1-2 foredrag, Slægtsforsker-Café og evt. udstilling.

Efterårssæsonen starter i september måned med ”Slægtsforskertræf”, som efterhånden er blevet en tradition.
Slægtsforskertræffet er en hyggelig dag, hvor det er muligt at se andres forskning, høre foredrag, få nye impulser og ideer til sin egen slægtsforskning, samt kontakt til andre slægtsforskere.
Ved Slægtsforskertræffet er der mulighed for at vise noget af den spændende slægtsforskning den enkelte arbejder med - det kan f.eks. være et ringbind med breve, udkast til en slægtsbog, postkort fra 1. verdenskrig, slægtsforskning som broderi, en dåbskjole, diasshow på PC eller en slægtstavle, der kan hænge på væggen. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan deltagerne præsenterer interessen.
Medlemmernes opslagstavleAlle er velkomne til at deltage i Slægtsforskertræffet som udstiller eller gæst. En række foreninger inviteres direkte til Slægtsforskertræffet, herunder bl.a. Haderslev Slægtsforsknings Forening, Ahnenforscher-Stammtisch Flensburg, samt de mange sønderjyske lokalarkiver, som alle flere gange har deltaget i vores Slægtsforskertræf.
Også ved Slægtsforskertræffet er tilslutningen fra både udstillere og de besøgende meget god.

Udover de almindelige aftenmøder med foredrag og oplæg arrangeres også ”Slægtsforskerværksted” 6-8 gange i foråret og efteråret. Slægtsforskningsværkstedet er en uformel studiegruppe, hvor medlemmer mødes og drøfter forskellige emner indenfor slægtsforskning f.eks. gotisk skrift, billedbehandling, ArkivalierOnline, folketællinger, tips og tricks mm.

Som en udløber af ”Slægtsforskerværkstedet” er oprettet en række studiegrupper, der f.eks. arbejder med læsning af gotisk skrift. Grupperne er pt. centreret i Sønderborg-området og består af ca. 4-8 medlemmer, der mødes privat eller på Sønderborg Bibliotek.  Grupperne styrer individuelt, hvilke emner der arbejdes med og hvor ofte de ønsker at mødes.

Foreningen tilbyder desuden kurser i Slægtsforskning og fælles besøg på arkiverne i Aabenraa og Odense, såfremt der er interesse herfor.

Bestyrelsen har derudover deltaget i flere arrangementer bl.a. brugermøder og møder i Brugerrådet på Rigsarkivet i Aabenraa, hvor Slægtshistorisk Forening Sønderjylland er repræsenteret sammen med en række andre historiske foreninger og institutioner.
Bestyrelsen / foreningen deltog desuden i efteråret 2014 i den traditionelle Husflidsudstilling på Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot og en ny Slægtsforskerdag arrangeret af Den Slesvigske Samling på Dansk Central Bibliotek i Flensborg. Begge arrangementer var meget vellykkede og der blev knyttet nye kontakter til andre foreninger og interesserede.

Siden 2006 har foreningen haft et website på www.shfs.dk, som der har været og er god respons på. Siden har haft næsten 40.000 besøg i den tid.
I december 2014 har websitet skiftet både server og webmaster, hvorfor siden i skrivende stund ikke er helt opdateret.


På bestyrelsens vegne:

Hanne Christensen
Sekretær,