Jytte SkaaningJYTTE SKAANING HÆDRET MED ÅRETS SLÆGTSFORSKERPRIS 2013

Det er blevet en fast tradition, at årets Slægtsforskerpris uddeles på Slægtshistorisk Weekend.  I år er det 9. gang, prisen uddeles.   Prisens formål er at hædre en aktivitet, institution eller person, der har gjort en stor indsats for at fremme slægtsforskning.

 

 

I år har SSF valgt at hædre Jytte Skaaning for sit livslange engagement i slægtsforskning.  Gennem mere end 30 år har Jytte arbejdet med slægtsforskning gennem kurser, foredrag og ikke mindst bogudgivelsen sammen med Bente Klercke Rasmussen, "Find din slægt og gør den levende", som er blevet en uundværlig slægtsforskerbibel.   Jyttes engagement og formidlingsevner er legendariske, og hun har inspireret og instrueret utallige interesserede elever og foreningsmedlemmer i, hvordan man netop gør slægtsforskning til meget mere end navnelister og tørre årstal. 

Jytte Skaaning er formand for Slægtshistorisk forening Odense, næstformand i Bente Klercke Fonden - www.klercke-fonden.dk - og er tidligere næstformand i og medlem af SSF's bestyrelse gennem en lang årrække.