Inger Buchard - årets prismodtagerSlægtsforskerprisen 2016 blev uddelt på Slægtshistorisk Weekend 2016. Her er et uddrag af talen, hvor SSF's formand, Kirsten Sanders, præsenterede årets modtager af prisen, Inger Buchard:

Slægtsforskerprisen uddeles hvert år til en person eller en institution eller en gruppe af personer, for at hædre en særlig og betydningsfuld indsats på det genealogiske område, og i år bliver den uddelt for 11. gang siden indstiftelsen i 2006.
Årets slægtsforskerpris går til en ildsjæl. En person, der slider for de ting, vedkommende brænder for, og man fornemmer tydeligt, at det er sagen, det drejer sig om. En person, der ikke gør meget væsen af sig selv som person, men som formår at fokusere på sagen - eller rettere sagerne.
Vores prismodtager er i besiddelse af en enorm viden inden for sine særlige områder. Med aner og opvækst i Sønderjylland blev dette område hendes specielle arbejdsfelt, og i dag er hun så afgjort eksperten. Den man går til, hvis man har et problem - og hendes hjælpsomhed er enorm. Ingen henvender sig forgæves til hende.
Inger Buchard - vil du være rar at komme op og modtage Slægtsforskerprisen 2016.... 
TILLYKKE INGER!